mammakine.no

FOTBALL FOR ALLE PENGA!

 • Skrevet 30.04.2016 klokka 19:56
 • Kategori: Blogg

Hva gjør man ikke for barna sine, liksom..? Herrefred! I dag har vi stått ute i øs pøs regnvær i fire og en halv time. Mathias hadde sin første cup for sesongen, og vi stilte selvsagt opp, som den fotballinteresserte og fantastiske heiagjengen vi er. Fnis! Litt regn stopper ikke oss.. Eller gjør det det? Det var gøy å se på hvertfall, og M var så stolt for å få vist seg frem. Nå starter racet med seriekamper og utecuper så her er det bare å brette opp ermene!

SNAPCHAT LATELY

 • Skrevet 28.04.2016 klokka 18:15
 • Kategori: Blogg

Startet dagen med besøk av norskgruppa kl 08.30 sharp. Vi har en stor muntlig presentasjon på mandag, så i dag har vi brukt seks timer av fridagen vår på skolearbeid. Takk og pris for at jeg trives med denne gjengen!!

Selve oppgaven er nesten i boks, så i dag har vi kost oss med gitarspilling, sang, planlegging, intervjuer og finjusteringer!

Kl er 15.30 og lekser byttes med skole- og barnehagehenting. Ett stk kompis blir med hjem fra SFO.

Middagen er underveis og guttene leker i hagen. Hopper på trampoline og spiller fotball. JEG ELSKER VÅR!

NY FARGE I STUA

 • Skrevet 26.04.2016 klokka 18:41
 • Kategori: Blogg

Hallo i kvelden. Klokken er 18, og huset er tomt. Noah er på svømming med Bess, mens Mathias er på terrengløpetrening sammen med pappaen sin. Jeg har huset for meg selv og har benket meg ned foran pensum, PC og skolebøker. Jeg har massevis og gjøre men jeg kjenner at jeg ikke heeelt klarer å konsentrere meg. Jeg tenker på alt mulig annet. Aller mest tenker jeg på stua mi. Jeg vil male. Lei av hvite vegger...

Da vi renoverte og pusset opp hele huset for over to år siden, klarte jeg ikke å ta stilling til hvilken farge vi skulle ha på veggene i hvert eneste rom. Det var så himla mange andre avgjørelser på det tidspunktet at vi bestemte oss for å gjøre det enkelt. Vi malte alle vegger i alle rom like. Så kunne vi heller male om senere når vi fikk bodd oss inn litt og laget et hjem. Nå er det på tide. Nå vil jeg ha litt forandring.

Venninnen min som jobber i bransjen har gitt meg en katalog og jeg kjenner at jeg er klar for å få ut fingeren! Vi har store vinduer fra gulv til tak i hele stua, så jeg tror vi tåler litt mørkere vegger. Litt stressa, men jeg tror dette blir sååå bra.

Anyways - back to work. Nå drømte jeg meg helt bort, men leksene går ikke fra meg gitt. Hvis jeg klarer å være litt effektiv nå, kanskje jeg får til en episode eller to med et eller annet på TV i kveld.

Vi ses!

MONDAYMOOD

 • Skrevet 25.04.2016 klokka 12:40
 • Kategori: Blogg

Trøttere enn vanlig i dag. Jeg ble sittende alt for lenge våken i går og tittet på Skam. Er det noen som ser på det..? Hører det er sånn avhengighetsserie, uansett alder, så jeg ble nysgjerrig.

Våknet til grått vær og snø i luften i dag. 0 grader da vi kjørte hjemmefra rett over 08, hvor blir det av våren?

MEN, jeg skal ikke klage for mye. Helgen har vært knallfin, så da tåler jeg litt gråvær en mandagsmorgen. Så krysser jeg fingrene for at varmen er rett rundt hjørnet!

Dette ble mye værpjatt merker jeg, men sånn er det når hodet er litt tungt sånn på starten av uken!

Ps: topp fra Noisy May, Veromoda.

Ha en fin dag!

GÅRSDAGENS

 • Skrevet 24.04.2016 klokka 20:12
 • Kategori: Blogg

Herrefred - så utrolig gøy vi hadde det i går. Vi var en gjeng jenter samlet hos hun ene venninnen, hadde spillkveld, drakk vin og gode drinker, skravlet og lo i timesvis. Vi spilte "Ryktet går", og jeg holdt seriøst på å dette av stolen hele kvelden. Det var så hysterisk morsomt, og anbefales på det varmeste om noen trenger å heve stemningen på party!

I dag fikk jeg sove aaaaltfor lenge og startet dagen med frokost under dyna, alene i huset. Resten av ettermiddagen har blitt brukt på å hjelpe Kaja (tvillingsøster) med å flytte, rydde og vaske! Barna har vært hos hver sin kompis og vi har fått være skikkelig effektive.

Wearing what: bukse fra h&m, bluse fra Pinkie, jakke fra Lindex.

MORNINGCARDIO MED LA FAMILIA

 • Skrevet 23.04.2016 klokka 10:56
 • Kategori: Blogg

Hello there! Tror du ikke vi startet dagen med en joggetur a? Hoho, ikke hverdagskost for hele gjengen samlet altså, men det var gøy. Vi heiet, ropte og motiverte hverandre. Litt vel hardt for minstemann i gruppa, men mestringsfølelsen var til å ta og føle på da vi kom hjem etter en liten runde i nabolaget!

Nå har barna akkurat kommet ut av dusjen og det er tid for frokost!

Ønsker alle som titter innom en fiiin dag. Solen skinner her i byen hvertfall, og jeg har stor tro på en fin dag. Vi skal få jobbet litt i hagen i dag, få opp trampolinen osv, før jeg skal drikke vin hos en fin en i kveld ❤

Ses senere.

THANK GOD IT'S FRIDAY

 • Skrevet 22.04.2016 klokka 21:34
 • Kategori: Blogg

Endelig freddan' ❤

Noen uker føles det bare som at helgen aaaaldri kommer. Denne uken har vært lang og krevende, så denne helgen har vært svært etterlengtet.

Det er fredag, solen skinner, vi får fri de siste timene og er ferdig på skolen før lunsj. Feirer (ekstremt) gode resultater og tilbakemelding på mattetentamen vi hadde tidligere. Avslutter uken med tidenes største, beste og mest fortjente softis ever, i solen sammen med hele klassen! Da er det lov å smile. Hurra for det og hurra for helg!

TANKER OM FREMTIDEN + DAGENS

 • Skrevet 20.04.2016 klokka 16:58
 • Kategori: Blogg

Hallo i luken. Titt og ofte får jeg spørsmål om akkurat hva det er jeg går på skolen og hva som er planene for fremtiden. Jeg svarer alltid i kommentarfeltene, men i dag tenkte jeg likesågodt å dele det i et eget innlegg også. Jeg har kanskje ikke sagt det rett ut her inne? Anyway, jeg begynte på skole i august 2015. Jeg går på vanlig videregående skole for å ta opp fag og fullføre slik at jeg får studiekompetanse.

Siden jeg er utdannet frisør, har jeg kun gått to år på VGS og begynte å jobbe som lærling rett etter jeg fullførte på frisørlinja. Nå - syv år senere vil jeg bytte retning og da trenger jeg studiekompentanse før jeg kan gå videre med noe som helst.

Jeg går da på voksenopplæring, og felles for alle i klassen min er at vi har fagbrev alle mann. De aller fleste er på min alder, og jeg trives så godt med denne fantastiske gjengen jeg har blitt kjent med dette året.

Nå nærmer vi oss skoleslutt, men jeg er fortsatt usikker på hva fremtiden vil bringe. Jeg vet at jeg ikke skal tilbake som frisør, og jeg har søkt høyere utdanning fra høsten av. Det frister med en Bachelor, men jeg har ikke bestemt meg helt enda. Spennende er det hvertfall. Og jeg er glad for de valgene jeg har tatt!

Ha en fin dag i solen, dere. Jeg skal straks møte kjærsten i havna. Vi skal pusse båt, før sjøsetting som er rett rundt hjørnet. Dette blir bra!

MIDDAGSTIPS PÅ EN TIRSDAG

 • Skrevet 19.04.2016 klokka 21:18
 • Kategori: Blogg

Hei der. Nå har jeg akkurat kommet hjem fra foreldremøte i barnehagen. Jeg rakk ikke å publisere dette innlegget før jeg måtte sykle av gårde, men nå er barna i seng og roen har senket seg.

Etter spørsmål fra dere skal jeg dele mer mat og kosthold fremover. Vi satser på en fast spalte, med nytt oppskriftstips hver tirsdag. Starting today.

Hjemmelaget cheeseburger med søtpotetbrød. Nammis!! Oppskriften er på ingen måte min egen, men hentet fra bloggen til fantastiske FitFocuse

For å komme direkte til oppskriften - klikk HER

Fy søren for en fantastisk nydelig, sunn og god middag. Noe som hele familien kan lage, også er den jaggu laget helt fra bunn også. Og alle som kjenner meg vet at det slettes ikke er hverdagskost her i gården. Dødsdigg var det, om jeg skal få si det selv ;-) Test det ut!

IT'S GOOD TO BE BACK

 • Skrevet 18.04.2016 klokka 17:55
 • Kategori: Blogg

Halleluja - FOR en dag!!

Fytti fjaser'n, nå var det digg å være ferdig med mattetentamen!! Godt å være tilbake til vanlig hverdag igjen. Hvertfall for en periode. Før det braker løs igjen på nytt!

Matte er så intenst når det før står på. Takk Gud for at jeg liker det faget der, hvis ikke hadde jeg hvertfall blitt sprø!

I dag har vi hatt en helt vanlig ettermiddag... En ganske så så fin en også. Jeg syklet og hentet barna på SFO og barnehage i dag, Marius lagde middag, og solen skinner. Nå er gutta boys ute i hagen og spiller fotball før M skal på trening om en liten halvtime.

Rekk opp hånda alle som elsker at det går mot sommer og elsker lyse ettermiddager.

I DO!

SØNDAG HOS OSS

 • Skrevet 17.04.2016 klokka 22:53
 • Kategori: Blogg

Dagen starter som vanlig med fotballtrening for M. Mathias og pappaen fyker ut døren med smoothiefrokost i hånden.

De to største gutta er ute av hus, så Noah og jeg koser oss med frokost, bare han og jeg <3

De kommer hjem fra trening og jeg drar til klassevenninnen for å jobbe med matte. Siste innspurt nå. Det er på mandag det gjelder!

Jeg kommer hjem etter fire timer hard work. Nyter de nydelige blomstene jeg fikk av Kaja (søster) før helgen.

Noah samler gjengen fra duplokassene ved aiden av seg i sofaen. Han vil ha selskap til barnetv når storebror er ute og sykler med noen venner.

Vi får besøk av Wilmababy, mammaen og pappaen hennes.

Ettermiddagsroen senker seg. Barna leker og maten står på bordet. Perfekt slutt på uken som har vært så hektisk, men fin.

Lag deg selv en fin kveld.

Klem <3

LUNCH O' CLOCK

 • Skrevet 15.04.2016 klokka 20:28
 • Kategori: Blogg

Jeg føler at jeg ikke gjør noe annet enn å mase om mye skolearbeid om dagen, så jeg skal prøve å holde meg unna mere gnåling om det. Bare ha det i bakhodet, hvis det går litt lenger mellom hvert innlegg i visse perioder...

Anyways, idag var vi vært på klassetur på Bygdøy. Vi har vært på museum i god gammel ungdomsskole-stil! Når vi var ferdig der dro vi en gjeng fra klassen ut og spiste lunsj på Villa paradisio. Helt nydelig!

Slenger ved litt bilder av noen i klassen min. Fin gjeng altså <3

Ønsker alle som titter innom en finfin fredag :-)

FROKOST TO GO

 • Skrevet 13.04.2016 klokka 16:26
 • Kategori: Blogg

I tentamen og eksamens perioder som dette, er det ingen tvil om at det går litt utover mine nærmeste. Mammaen er litt mindre tilgjengelig enn vanlig, men det takler alle kanter egentlig veldig greit. Heldigvis.

Da er det godt å vite at man blir satt pris på uansett. Da jeg kom hjem i går kveld etter 7 timer med matte hos klassevenninnen, etter 6 timer på skolen, begynte jeg nesten å gråte da det lå en pakke og ventet på meg da jeg deiset inn døren. Kjærsten hadde kjøpt smoothiemaskin til meg! Veldig glad, veldig takknemlig og litt kokko i hodet av matte!

Første smoothiefrokosten er i magen og jeg er klar for en ny dag med eeeenda mere matte.

Snakkes!

SNAPCHAT LATELY

 • Skrevet 12.04.2016 klokka 17:41
 • Kategori: Blogg

Hello there! Flere har etterspurt faste spalter her inne. Det er noe jeg aldri har prøvd tidligere, men nå skal jeg jammen gi det et forsøk. Starting today. Først ut er "snapchat lately", så kommer ukesoppdateringer hver uke, flere antrekksinnlegg, matoppskrifter (jeg er ingen kløpper på kjøkkenet, men jeg googler jo en del), andre bloggfavoritter og tips og triks.

Snapchat - mammakine

Nr 1: Matpakken til Noah. Jeg har nevnt det før, men jeg sier det igjen. Jeg elsker disse matboksene.

Nr 2: Gårsdagens kreative historielærer hadde laget 2.verdenskrig-scrabble til oss. Morsom og anderledes måte å lære på!

Nr 3: Ettermiddagen er i gang, og jeg elsker det. Spesielt nå som kveldene blir lysere og livet generelt blir bedre! Fnis.

Nr 4: Mathias klar for utetrening. Friidrett it is!

Nr 1: Emilie (klassevenninne) har akkurat dratt. Hun har vært på besøk og vi har jobbet med matte i flere timer. Snart kommer tentamen og heldagsprøver og det er fullt kjør på skolen. Det går opp for meg at uken som kommer er stappfull og hvis jeg skal klare å holde på treningsrutinene er det bare å henge med i stroppen. Etter litt oppmuntring fra kjærsten kom jeg meg ned på EVO og gjennomførte tidenes styrkeøkt, etter klokken elleve på kvelden.

Nr 2: Ny dag! Vi våkner til solen som flommer inn soveromsvinduene. Barna er blide og dagen lover godt!

Nr 3: Lunsjen på skolen spises utendørs sammen med hele klassen. Fin gjeng det der altså ;-)

Nr 4: Matte på agendaen igjen. Er hjemme hos Emilie i dag og blir her ut kvelden!

Snakkes!

GÅRSDAGENS

 • Skrevet 11.04.2016 klokka 12:16
 • Kategori: Blogg

Starter uken med bilder av gårsdagens antrekk fra bursdagsfeiring hos mormor/oldemor. Hun serverte kake og alt mulig annet digg i solskinnet i går, og det er klart det er viktig å gjøre stas på bursdagsbarna, enten de fyller 4 eller 84.

Nå er mandagen her igjen og vi er klare for ny uke, enten vi vil eller ikke. I dag har vi langdag på skolen og jeg er klar for å brette opp ermene!

Ps: takk for innspill og tilbakemeldinger, både her og på Mail, ang innleggsønsker osv.

Hvis alt går som planlagt titter jeg innom med verdens diggeste, sunne middag i løpet av kvelden/morgendagen.

Wearing what: kjole og veske fra h&m, jakke fra Lindex, sko fra Stradavarius (Gran Canaria).

NYTT DESIGN

 • Skrevet 10.04.2016 klokka 13:31
 • Kategori: Blogg

Hei der. Du som er innom bloggen min fra Mac/PC/nettbrett... ser du at den er så god som ny??

Tusen takk til KVdesign for lekkert utseende! Det er liksom noe jeg har savnet helt siden jeg byttet plattform i november. Og når bloggen er sånn halvveis, blir alt annet litt kaos og surrete også. Nå ser ting endelig litt ordentlig ut igjen, søkefelt og arkivet er på plass og jeg er klar for å kun konsentrere meg om selve bloggingen.

Ellers får dere si i fra om det er noe dere savner, eller noen ønsker til blogginnlegg. Har bla. fått spørsmål om kosthold, trening og middagsplaner. Så det kommer det mer av fremover ;-)

Nå er vi straks klar for bursdag hos de gamle i Ski. Oldemor fylte år for et par uker siden, og nå skal det feires med blomster, gaver og marsipankake! Vi gleder oss!!

BÅTPUSS

 • Skrevet 09.04.2016 klokka 20:31
 • Kategori: Blogg

En av ulempene med å ha båt (ikke det at det er så himla mange altså...) er alt vedlikeholdet, spør du meg. Ikke sånn kjempekos å stå der på våparten, i kaldt vær og skrubbe, vaske og polere....

Men når det er lørdag og solen skinner, barna leker hos tanten, og det bare er han og meg i båten. Drømmer om sommer, barn på brygga, grilling og sjø. Da er det ikke så ille likevel... Ah, som jeg elsker båtlivet <3

Kan ikke sommeren bare komme nå asap?!

Nå er kvelden her, barna er i seng og vi skal sette på en episode av ett eller annet på nettTV. Jeg er på jakt etter ny serie å bli hekta på. Er det noen som har tips, blir jeg glad hvis du deler <3

MILJØSKIFTE

 • Skrevet 08.04.2016 klokka 17:47
 • Kategori: Blogg

Skolen tar mye tid om dagen kjenner jeg, og slik blir det et par uker fremover nå. Sånn er det. Opp og ned. Noen ganger lite, andre ganger myyye..!

Disse bildene er fra biblioteket i sentrum, som har vært kontoret mitt de siste to, tre dagene. Det er fint å jobbe hjemmefra også, men når det er historie som jeg må konse så innmari på, er det godt å komme seg litt bort. Bort fra en kjøkkenbenk full av oppvask, en støvsuger som ikke har blitt brukt på altfor mange dager og en skittentøysdunk som absolutt trenger et røsk!

Nå er det helg, oppgaven er levert og fredagen skal nyyyytes. Ingen planer, god mat, kos og hygge!

Vi ses :-)

ALWAYS ON THE RUN

 • Skrevet 06.04.2016 klokka 15:15
 • Kategori: Dagens

Hello! Jeg titter innom mellom slagene, i dag blir en hektisk dag. I går var jeg hjemme med ett stk tufs Noahbjørn.. Hele dagen, ikke en liten titt utenfor døren en gang. Derfor var det godt å starte dagen idag med morningcardio utendørs! Jeg tok med meg hunden til venninnen på tur, og sammen fikk vi oss en god runde på nesten 6 km i gråværet. Det er digg før klokken er 10!

Nå er jeg hjemme igjen og skal straks ned på biblioteket for å skrive, lese og notere! Jeg har prøvemuntlig i historie om dagen nemlig. Trakk oppgave i dag, og skal fremføre på fredag. To dager med forberedelser. Hjelpes, jeg kjenner jeg blir stressa! Heldigvis har en venninne strekt ut en hånd, og hun skal hjelpe meg i kveld. Hurra for det!

Nå må rive meg løs fra blogg og nett. Et par effektive timer nå, før lunsj med en kollega som har starter permisjon og konferansetime på skolen til M senere.

Ha en fin dag, og kryss fingrene for at solen dukker opp snart..!

DYREBAR TID MED HAN HER <3

 • Skrevet 05.04.2016 klokka 13:30
 • Kategori: Blogg

Vi har vært alene, han og jeg. Godt å kjenne på å bare være tante. Meget god følelse, faktisk!

Vi har rotet duplo utover hele gulvet, bygget det høyeste tårnet vi klarte, lekt "borte-Bø", spist maiskorn og bittelitt brødskive, vi har sunget og danset til Marcus og Martinus, løpt etter hverandre og sjekket ut alt som finnes inne i skuffer og skap! Så kom den fine mammaen hans på salatlunsj, vi hentet M på skolen og N i bhg. Finfin dag med verdens skjønneste lille nevø, som jammen ikke er såå liten lenger <3

mammakine

Hei og velkommen inn til meg! Jeg heter Kine, en 24 år gammel tobarnsmor fra Drøbak. Skriver lett om hverdag, barn, interiør og klær. Kontaktinformasjon: k.folkoy@gmail.com


KONTAKT
dittnavn@mail.no

Search

Bloggdesign

hits