mammakine.no

FORBEREDELSER TIL NYTTÅRSFEIRING

 • Skrevet 31.12.2015 klokka 13:18
 • Kategori: Blogg

I kveld er det tid for årets siste fest og vi gleder oss stort til å feire med masse gode venner. Vi har vært på fjellet de siste årene nå, men siden snøforholdene er så elendige der vi skulle, bestemte vi oss for å bli hjemme... I kveld får vi besøk og vi blir 13 stk rundt bordet med stort og smått. Kalkunen står i ovnen og bordet er snaaart ferdig dekket!

 

 

30.12.15

 • Skrevet 30.12.2015 klokka 23:37
 • Kategori: Blogg

Hei der! Følger du meg på snap? Jeg er ofte litt ekstra aktiv der når det blir stille her. Du finner meg under "mammakine".

I dag er vi på overnattingsbesøk hos farmor og farfar. De bor i Askim, og selvom det bare er 45 minutter i bil hjemmefra, så er det kjekt å samkjøre det med en overnatting. Bare fordi vi hsr lyst! Én positiv ting med at de har flyttet er at de bor nøyaktig 3 minutter unna selveste Østfoldbadet, noe som passer helt ypperlig for mine badeglade gutter.

Nå er de små i seng, mens svigermor og jeg sitter å sofaen og skravler, samtidig som vi blogger, bretter servietter (vi får gjester på nyttårsaften), lager bordkort og ser på TV.

SÅ BLE DET HVIT JUL LIKEVEL

 • Skrevet 28.12.2015 klokka 22:30
 • Kategori: Blogg

Hurra! Endelig kom snøen!! I går våknet vi til hvit plen og barna jubler av glede! Noah har vært helt astmatett de siste dagene, men i dag kunne vi endelig bevege oss en tur ut alle mann. Tanten har vært på besøk og vi pakket med oss kakao, saft, pepperkaker og akebrett. Akedag it is!

 

 

 

 

PÅ JULAFTEN

 • Skrevet 28.12.2015 klokka 00:13
 • Kategori: Blogg

Nå var det lenge siden et "dagens" innlegg her på bloggen, så da er vel antrekket fra julaften fint å starte med..?

 

 

 

Kjolen er fra BikBok By Lene Orvik, lånt av en venninne. Hvor nydelig er ikke den? Hvis jeg ikke tar helt feil er den fra den første kolleksjonen i samarbeid med Lene herself, så jeg trooor den skal være vanskelig å få tak i. Venninnen har hatt den i et års tid ca, og jeg har allerede lånt den ved flere anledninger. Perfekt til jul/nyttår.

LAZY MORNINGS

 • Skrevet 27.12.2015 klokka 15:55
 • Kategori: Blogg

Er ikke det noe av det beste med julen da, dere? Å surre rundt i pysjen i flere timer uten store planer for dagene som kommer. Og spise så mye strømpegodis at man ikke orker frokost. Deilig!

 

 

1. JULEDAG

 • Skrevet 26.12.2015 klokka 21:54
 • Kategori: Blogg

Det er 1. juledag. I tradisjon tro spiser vi middag hjemme hos mamma og pappa med besøk av både onkel, farmor, mormor og morfar. Vi er tolv stk rundt bordet, spiser deilig kalkun og ribberester, snakker om gårsdagens gavedryss og julen generelt. Mamma tilbyr seg å ha guttene på overnatting, slik at vi får tatt oss en tur ut. Etter mye om og men, bestemmer vi oss for å dra til Oslo for så å overnatte hos Kaja (søster), før vi drar hjem igjen til drøbak neste morgen. Vi har kjørt en halvtimes tid til Ski, møtt noen venninner, før vi tar toget i enda en halvtime til Oslo S. Først da vi er på vei ut av sentralbanestasjonen og klokken bikker 00.30 går det opp for Kaja at hun har lagt igjen husnøkkelen sin i Drøbak!! Krise!! Hva gjør vi? Kjenner vi noen som kan kjøre? Tør vi ringe huseieren midt på natta? Giddder vi å ta nattbussen tur/retur? Taxi? Vi skulle jo kose oss. Bare hun og jeg... Å!

 

Flaks for oss så jobber søsteren i Thon og får hotellovernattinger billigere enn nattbussen hjem pr pers. Det ble brått hotellovernatting på oss gitt. Gigantisk rom, stor veranda, film i senga, hotellfrokost og utsikt over hele byen.

 

Våknet riktignok opp uten strøm på telefonen, uten lader, null sminke og i gårsdagens finstas, men herregud for en luksus. Det ble brått ikke så ille likevel.

 

Nå er jeg hjemme hos mann og barn igjen og straks bærer det av sted på juletapas hos gode venner med både store og små!

GOD JUL

 • Skrevet 25.12.2015 klokka 17:52
 • Kategori: Blogg

 

 

 

 

 

Vi hadde en kjempefin kveld hos mamma og pappa i går. Kun 8 stk rundt bordet med stort og smått. Egentlig litt deilig å bare være oss.

 

Svoren på ribba var sprø, nissen kom innom og det var mandel i riskremen! Alle fikk så utrolig mye fint, og vi er takknemlige herfra til månen alle mann!

 

Idag har vi spist 1. dagsfrokost her og surra rundt i pysen hele dagen. Nå skal vi inn i finstasen igjen før atter en julemiddag med oldeforeldre på vegge sider!

KLAR, FERDIG, JULAFTEN!

 • Skrevet 24.12.2015 klokka 19:08
 • Kategori: Blogg

Klare for kvelden.

 

 

 

Guttas klær ligger fremme og vi er straks klare for selveste julekvelden hos mommo og bess.

 

Ønsker alle venner og lesere en riktig så god jul! Tusen takk for at du titter innom her hos meg.

LILLE JULAFTEN

 • Skrevet 23.12.2015 klokka 20:41
 • Kategori: Blogg

 

Kvelden før kvelden. Bildet er tatt for et par dager siden, men det begynner å tynnes ut i rekkene på julekalenderen. Nå henger kun to pakker igjen i trappa. En til de hver. I morgen er det JULAFTEN ❤

 

 

Nå er bordet dekket og vi venter storinnrykk på grøtfest om få strakser.

 

Jeg titter innom igjen etterpå!

JOBBER BEST OM NATTEN

 • Skrevet 23.12.2015 klokka 02:00
 • Kategori: Blogg

Klokken er 01.40 og vi har bikket over til 23. desember! Lillejulaften? Shit, plutselig var vi her. Sånn i forhold til jula føler jeg meg både i rute og ikke. Akkurat nå kjenner jeg at jeg er unormalt rolig... Det må være noe jeg hsr glemt!

 

Uansett - jul blir det uansett! Hvert år lillejulaften har vi fast tradisjon med å be hele familien på begge sider hjem hit på grøt. Vi blir 14 stk rundt bordet, mandel i grøten og marispangris til vinneren! Pepperkaker til dessert og bytting av gaver.

 

 

Nå har jeg holdt på i hele kveld, etter at gutta la seg. Jeg har ryddet hus (det rotet tok nesten helt overhånd), bakt pepperkaker som skal være morgendagens bordkort og jeg har dekket bord. Nå mååå jeg komme meg i seng før øyelokkene klapper igjen!

 

Vi ses i morgen med bilder av dekket bord.

JULEFERIE

 • Skrevet 22.12.2015 klokka 15:33
 • Kategori: Blogg

Endelig litt velfortjent julefri! Som frisør er jeg ikke akkurat bortskjemt med sånt, så nå, som elev, skal det bli godt med litt sammenhengende fri og julekos med venner og familie!

 

 

BILDERAS 20.12.15

 • Skrevet 20.12.2015 klokka 21:19
 • Kategori: Blogg

 

Hei der. Hold dere fast, her kommer tidenes bilderas fra en finfin dag i Oslo sammen med tanten!

 

 

 

 

 

 

 

 

Våknet forholdsvis tidlig i dag, men ble liggende aaaltfor lenge i senga og se på tv, spille på tantes ipad, hente lørdagsgodisen fra i går osv osv...

Kom oss omsider opp av sengen, spiste frokost alà tante - fine rundstykker og nugatti! Så gikk vi ned til byen, fant nissetrikken for barna, med syngende nisser og pakker til alle, før vi dro på julemarked på spikersuppa. Anbefaler alle med barn å ta seg en tur dit om du er i nærheten. Veldig stas for store og små!

TRE FINE FETTERE

 • Skrevet 19.12.2015 klokka 17:18
 • Kategori: Blogg

 

Vi har hatt besøk av denne sjarmøren i dag! Fetter Elian og mammaen hans.

Helt objektivt sett, han er den søteste lille 1-åringen jeg kjenner! 😍

 

Nå har besøket dratt og jeg står med hodet inn i klesskapet for å pakke klart til overnattingstur. Marius skal på guttas julebord i kveld, så barna og jeg rømmer huset. Fra en tante til en annen, vi skal på helgebesøk i Oslo. Det er bare drøye 20 minutter å kjøre, men det er stas å bli litt lenge om gange for det!

 

Vi ses derfra. Got to go!

DEN BESTE FØLELSEN

 • Skrevet 18.12.2015 klokka 23:01
 • Kategori: Blogg

 

HELG!!

Beste følelsen i verden! Hvertfall nå, etter jeg sluttet å jobbe! I tillegg har jeg hatt en kjempestor innlevering i Historie. Muntlig foredrag, som er utroooolig digg å være ferdig med!

Nå har jeg akkurat kommet hjem fra skolen, etter å ha hentet to stk glade barn på SFO og barnehage. Om få timer setter vi kursen mot byen og Oslo spektrum. Vi skal på Putti Plutti Pott juleshow. Fast tradisjon med farmor og gjengen. I år blir mommo med også, pluss svigerinnen min, nevøen og hennes svigermor! VI GLEDER OSS!

 

Wearing what: genser fra h&m.

 

ps: legg meg til på snapchat om du ønsker å se klipp fra kvelden vår. Jeg er hakket over middels aktiv der, for å si det sånn...

NISSEFEST

 • Skrevet 18.12.2015 klokka 11:14
 • Kategori: Blogg

 

Liten venn klar for nissefest i barnehagen. Storebror var litt småfurt for at skolen ikke hadde nissedag i dag, men sånn er det å bli stor. Det går begge veier!

 

Vi ses etterpå, i kveld skal vi noe veldig hyggelig noe!

IT'S BEGINNING TO LOOK A LOT LIKE CHRISTMAS

 • Skrevet 18.12.2015 klokka 01:26
 • Kategori: Blogg

Hei og hå! Da var jammen juletreet pyntet.

 

 

 

Hakket for tidlig syns egentlig jeg, som er vant til å pynte kvelden på lille julaften. Men siden vi skal reise bort i romjulen syns jeg det er hyggelig å ta det frem ltt før. I dag da vi kom hjem fra skole og bhg stod treet klart til å pyntes i stua. Guttene kastet seg over julekulene så fort de kom inn døren. Nå ble det brått litt ekstra jul i stua!

JULESTEMNING MED KURT NILSEN

 • Skrevet 16.12.2015 klokka 00:15
 • Kategori: Blogg

Var jeg ikke i julestemning før jeg dro så er jeg hvertfall det nå. Hjerter i øynene og svever på en sky akkurat nå. Kjærstetid med favoritten min... Også er ikke Kurt Nilsen så værst han heller.

Julestmning herfra og til månen - check!

 

Søk meg opp på snapchat (mammakine, heter jeg der), og se bilder og filmer fra dagen.

 

 

DETTE SKJER IKKE HVER DAG

 • Skrevet 15.12.2015 klokka 16:50
 • Kategori: Blogg

 

Er vi ikke heldig som har så flott vintervær om dagen? Jeg blir nesten litt satt ut fordi det er så vakkert, også føler jeg meg samtidig litt gammel som har begynt å sette så stor pris på sånne ting, som frost, flotte himmeler og solnedganger! Mamma må le seg i hjel, fnis!

 

 

I dag er en fin dag. Jeg har hatt fri fra skolen for å jobbe med fordypningsoppgave og har fått gjort en hel del. Det gir meg en god følelse! Og ikke nok med det - i ettermiddag skal jeg til Oslo med kjærsten min. Vi skal på skikkelig date, ut og spise + julekonsert i spektrum med Kurt Nilsen! Marius er superfan og jeg gleder meg til kjærstetid og julestemning!

JENTENES JULAFTEN

 • Skrevet 15.12.2015 klokka 00:18
 • Kategori: Blogg

Hvert år samles venninnegjengen fra barne/ungdomsskolen for en liten minijulaften. Vi setter av en hel kveld til hverandre, spiser deilig mat, deler en flaske vin og snakker om juleplaner og gamle minner. I år var syvende året vi gjennomfører og det var like hyggelig i år igjen. Selvom det kanskje går lang tid mellom hver gang vi klarer å treffes alle sammen samtidig, så føles det som at det skulle vært i går, når vi først sitter der. Det er ordentlig venner det....

I stedet for julegaver kjører vi pakkelek, hvor alle jentene kjøper to gaver hver til ca 100 kr. Så slår vi terning på tid og gavene spinner fra den ene til den andre. Veldig morro og veldig gøy!

PÅ VEI HJEM

 • Skrevet 13.12.2015 klokka 18:38
 • Kategori: Blogg

Da har vi satt oss i bilen og setter kursen hjem mot Drøbak, etter en knallfin helg på Hafjell med fiiine mennesker!

 

Et par tre timer i bil nå først, og så skal jeg skrelle av meg ullundertøyet og møte alle de fine jentene mine nede hos hun ene, for vår faste tradisjonelle julaften. Alle mine nærmeste fra ungsdomsskolen! Jeg gleder meg!

 

mammakine

Hei og velkommen inn til meg! Jeg heter Kine, en 24 år gammel tobarnsmor fra Drøbak. Skriver lett om hverdag, barn, interiør og klær. Kontaktinformasjon: k.folkoy@gmail.com


KONTAKT
dittnavn@mail.no

Search

Bloggdesign

hits